måndag 19 november 2012

Lite blandat:-)

Idag började jag vakten 8-12. Så nu är jag ledig fram till 8 eller nä förresten vi ska kasta loss från Kemi runt 7 ikväll så då blir de ut och jobba;-) Sedan blir det att vara på bryggan 20-23 ungefär sedan är det dags för förtöjning i Oulu.

Som vanligt på måndag förmiddag ska allting fixas inför förtöjning. Repen, flaggor, säkerhetsselar till fallrepet, kommunikationsradio för besökare och så är de säkert något mer jag inte kommer på. Vi har även kollat temperaturen på tre laster så att produkten ligger på rätt temperatur. De ska alltså fraktas med till exempel runt 50 grader. Denna kontroll görs var fjärde timme. Och så ska jag såklart inte glömma att vi har tvättat däck också. De som är så kul.... Men har i alle fall fått använda kroppen när vi drog på all slang från högtryckstvätten:-)

Har tagit massvis med bilder idag!! Ute till havs blir de ju horisont 360 grader runt hela fartyget. Det är så fint att titta på när solen går upp och ner. Här kommer några av bilderna plus en film.

Ha en fortsatt bra måndag :-D

Soluppgång!

Soluppgång.


 

 
Ovansidan på secu-boxarna. Obs ingen snö om någon tycker det ser ut som de, hehe!



 
Jag undrar vad detta musselskal gjorde på däck, hm..


Rengöring av däck


Kemi. Tycker att vindkraftverken passar väldigt bra in i denna hamn;-)

Fika. Eller mellanmål kanske är rätta ordet.

Veckans matsedel:-)

Ja detta var endast några av alla bilder....


Så här kan det se ut när man kastar kastlinan från fören;-) Knepet för att repet inte ska trassla ihop sig när man kastar är att lägga tyngden (apnäve med diverse innehåll...) en bit under det övriga repet.

1 kommentar: