torsdag 29 november 2012

Blandad info!

Idag hade vi oil spill drill. Gick då igenom vad som ska ske om de blir oljeutsläpp ombord. Det finns ett speciellt rum med utrustning för att kunna förhindra spridning av olja och för att suga upp den. Efteråt delade vi upp oss över hela fartyget för att kolla så att brandalarmet fungerar överallt:-)  Det gjorde de.

Varje kväll (22.00) går matrosen en brandrond nere i maskinummet och på däcken för att se så att allt står rätt till. Jag har börjat kalla detta för brond hehe. Har följt med de två senaste kvällarna. Efter detta har vi även gått ut för att kontrollara temperaturen på en av de lastade tankarna. Då går vi längs kanten med vår ficklampa och skrämmer upp varandra med att de finns stowaways (fripassagerare) i lastboxarna och att de går omkring folk bakom oss...haha. Man blir ju mörkrädd.

Om några minuter kommer lotsen ombord och sedan blir de kanalen in till Lübck. Ska inte gå iland ikväll, men blir kanske någon annan vecka.

Har fått veta att jag kan stanna till 21 december :-D hihi toppen tycker jag. Plus att jag då kan åka med kapten och överstyrman hem då de bor i Jönköping;-)

Detta papper sitter innanför varje hyttdörr. Beskrivning på hur flytvästen ska sättas på.

Har ju lovat en bild från när vi tränade på överlevnadsdräkterna. Här kommer den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar