måndag 27 januari 2014

En vecka ombord

Det har redan gått en vecka sedan jag kom ombord. Tiden löper på så fort när man har ett speciellt mönster/schema att följa om dagarna. Och i natt ställer vi fram klockan 1h så då går tiden ännu fortare ;) Jag mår bra här ombord och har inget att klaga på :D

På bryggvakterna har jag med mig min arbetsjournal och varje dag ser jag till att lära mig/utföra något som står i den. Eftersom det mesta ska va ifyllt (det är en hel del) och 24 punkter ska signeras av handledare så har jag börjat med den redan från början.


Snart dags att gira lite styrbord. Och vet ni vad? Alla girar är redan inprogrammerade i autopiloten så det enda vi behöver göra är att godkänna giren när det plingar till. Resten sköter den själv..

 
 
 
 Kan man tro att det blåser kuling, 14 m/s, här? Vinden ven där ute som om den ville säga oss något ;)

 
 

Körde max under natten, 93 rpm, vilket blev ca 18 knop. Timern ni ser längst upp i bilden använder vi för att hålla koll på tiden. På bryggan finns nämligen ett alarm kallat BNWAS (Bridge Navigation Watch Alarm System). Om ingen knapp eller mus rörs på radarn under tolv minuter går ett larm till skepparn och sedan andra befäl. Detta för att minska risken för att något händer om styrman skulle somna eller svimma etc. Därför ställer vi timern på tio min för att inte glömma röra på musen ;)
 
 
Inredningens nedersta däck. Jag har markerat min hytt. Rummen längst till höger är kök, matsal, soffrum m.m. Befälen har sina hytter på däcket över.
 
 

 Knackar rost/färg. Just nu tar vi bort all tidigare färg på däck för att sedan måla på nytt.
 
 
Det var dagen än så länge ;) Klockan är 2 och jag ska nog virka lite på min filt.
 
PS. Mina vita plagg i tvätten blev missfärgade. Typ grå/brun/vita hm.. Kände inte igen strumporna haha äsch det gör inget. Inga kläder jag är så värst rädd om iaf ;)


1 kommentar:

  1. Jättespännande att läsa om dina äventyr, keep on going!!
    /Bosse

    SvaraRadera